Drinski retreat uz zvuke Gonga

14.02-17.02.2020.

Kada dopustimo da se odmorimo, resetujemo i napunimo baterije vraćamo se svojoj snazi i moći. Postajemo kreativniji, spremniji da donosimo hrabre odluke i da vidimo lepotu sveta oko nas. Kada zavolimo sebe i to što jesmo upravo tada postajemo inspiracija kako za sebe tako i za sve one koji nas okružuju. Tako stvaramo ljepše mesto sebi za život.

Ovaj prolećni retret namenjen je svima koji žele vratiti mir i harmoniju u svoj život, vraćajući se sebi i svom suštinskom biću.

Kroz
* jutarnje joga satove,
* vođenu meditaciju
* večernju gong kupku pomaže nam da istražimo svoje telo i zaista osetimo što se tamo dešava

Joga je mnogo više od fizičkih vežbi i meditacije. Reč „joga“ znači jedinstvo: celovitost tela i uma, povezanost našeg „ja“ i naših emocija, harmoničan odnos između naše ličnosti i sveta oko nas. Telo je povezano s našim emotivnim stanjima na mnogo dubljem nivou od onog spoljašnjeg. U telo pohranjujemo sve impresije, emocije i neizbežni stres, bili toga svesni ili ne. Joga je način da nađemo vreme i prostor za sebe u današnjem ubrzanom ritmu života i da pristupimo sebi s nežnošću i pažnjom. Fleksibilnije telo znači fleksibilniji um koji se lakše nosi s neminovnim izazovima, a rasterećenost i osećaj lakoće posle časa joge se ne javljaju samo na fizičkom, već i na emotivnom planu.

Meditacija je trening uma. To je prirodan  proces posmatranja sopstvenog uma i upoznavanja sa njim. Ona nije kontrola uma niti borba sa njim, kao što se često misli, kao što nije nekakva tajanstvena, aksetska praksa. Meditacija postoji hiljadama godina. I nauka i tradicija su dokazale mnogobrojne blagodeti meditacije, među kojima su:

oslobadja stres
poboljšava fokus i koncentraciju
osvešćivanje ličnih potencijala
ojačava mozak
podstiče miran san
povećava emocijalnu stabilnost
bolje psiho-fizičko zdravlje

Gong je mnogo više od običnog instrumenta, i o tome svedoče svi koji godinama dolaze da uživaju na takozvanim Gong kupkama, naziv kupka je nastao ,jel se stvara polje zvuka u kome se prisutni kupaju zvukom, a zvuk koji svojim kodovima, ritmom, opušta , relaksira, balansira emocionalne procese, ima mogućnost da uvede u stanje gde se gubi osećaj za vreme i mesto, kao kada spavate i sanjarite, nežno vas ljulja, kao majka svoje dete u naručju.

Efekti gong kupke:

• utiče na povećanje protoka energije
• razvija kreativnost, intuiciju i motivaciju
• dolazi do pozitivne promene u celom našem biću
• mogućnost otpuštanja raznih energetskih vibracionih disharmonija blokada i toksina
• potstiče samo-regeneraciju
• jačanje imunog sistema
• oporavak posle bolesti, trauma
• spontan ulazak u stanje slično snu
• bolje suočavanje sa životnim izazovima….

Voditelj programa Sanja Čolić

Svoje znanje sticala sam preko osamnaest godina i učila od najboljih učitelja u regionu kako iz sveta joge tako i iz drugih oblasti, učestvovala na različitim radionicama vrhnskih učitelja.
Specijalizovala sam se za hatha i za terapeutsku jogu kao i individualni pristup vežbanju. Osmislila sam svoju metodu rada koja je zasnovana na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu s njegovom ličnošću, fiziologijom, godinama, stanjem i potrebama kroz celovito i svestrano formiranje svakodnevnih navika. Posledjnjih godinu dana živim izmedju Srbije i Balija i organizujem edukativne i business dogadjaje kroz putovanja u regionu a i šire.

Gongista Sertifikovani praktičara za Gongove i zvučne činije Anika Petrović je do sada nastupala na Prvom Yoga Festivalu, No Stress festivalu u Beogradu 2016 , Top of the Hub 2017, na nekoliko Gong Puja u Beogradu, Sea Star festival 2017, EXIT festival 2017- Pachamama., 2019,Festivalima u Zrenjaninu sa Divine Sound, nastupala sa poznatim svetskim muzičarima, u yoga centrima širom Srbije i Ex Yugoslavije, u Madjarskoj na Everness festivalu, u Norveškoj. Nekoliko puta imala učešće na Kongresu Ishrane Budućnosti, na trecem Wellness Spa Festivalu , I sa mnogim inostranim multitalentima

Smeštaj – Hotel Zepter – Vrhunska usluga i udobnost

Luksuzni i moderan hotel Drina, kategorije 4 ****, je smešten u samom centru Bajine Bašte u neposrednoj blizini reke Drine, po kojoj i nosi ime, planine Tare i manastira Rača.
Osim savršenih uslova za aktivan i opuštajući odmor, hotel Drina nudi i sve pogodnosti za savšren odmor van gradske vreve.

Programa obuvata: 4 dana / 3 noći – 14/17.02.2020.
tri nocenja u standard dvokrevetnim sobama u hotelu Drina Zepter na bazi polupansiona doručak/večera
piće i kolač dobrodošlice, zepresso kafa u sobi za dobrodošlicu
tri Joga časa
večernja meditacija
specijalna Gong kupka
obilazak najstarije destilerije BB Klekovača uz prezentaciju procesa proizvodnje rakije kao i degustaciju
poseta Manastira Rača jedan od najznačajnijih srpskih manastira
izlet po Nacionalnom parku Tara

Cena programa se dobija na upit

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:
Sanja Čolić – organizator dogadja.
TEL BROJ/VIBER + 381 62 57 7492
E-mail:  sanjacolic@office.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.