DREAMTIME YOGA RETREAT & WORLD GASTRONOMY, RT VESLO

DREAMTIME YOGA & WORLD GASTRONOMY RETREAT

RT VESLO, 11 – 18. SEPTEMBAR 2021.

 

INFORMACIJE I KONTAKT:

POZOVITE PUTEMVIBER, WHATS APP, WE CHAT I TELEGRAM, ZBOG ČESTOG BORAVKA U INOSTRANSTVU.

+38162577492 –  SANJA ČOLIĆ

Tamo ćemo:

Pokreniti telo

Utišati um

Prigrliti sadašnji trenutak

Svesno disati i biti

Biti u prekrasnoj prirodi

Kreirati nove navike

Osnaživati se

Družiti se

Smejati se

Inspirirati se

Rt Veslo je najljepši lokaclitet na poluostrvu Luštica. Veliko, neopisivo plavetnilo. Prostransvo sa tirkiznim morem i snažnim talasima, koji udaraju o hridi. Još uvek van domašaja civilizacije i još uvek neotkriveni dragulj obale Crne Gore, udaljen 25 km od Tivatskog aerodroma, a 10 km od Luštica bay.

 JOGA ČASOVI:

Svakog dana 2 časa joge. Svaki čas traje 90 minuta.

Jutarnji, počinje u 7h 30 min i večernji, počinje u 18 h 30 min.

ČAS JOGE OBUHVATA :

• Vežbanje joga položaja – asana

• Vežbe disanja – pranajama

• Duboka jogička relaksacija – joga nidra

SMEŠTAJ

DREAMTIME RESORT       http://dreamtime.rs/

U KUĆAMA JE SVEGA 16 MESTA!

2 Vile nude klimatizovani smeštaj sa sopstvenim bazenom, pogledom na bazen i popločanim dvorištem u Luštici. Ovi objekati pored plaže imaju bilijarski sto, stoni tenis i besplatan privatni parking.

Opremljene su savremeno i sadrže Blu-ray plejer, kuhinju sa mašinom za pranje posuđa, mikrotalasne pećnice i frižidere, dnevni boravak sa prostorom za sedenje i trpezarijom, svaka ima  po 4 spavaće sobe, kao i 3 kupatila sa hidromasažnom kadom i bideom. Na raspolaganju su flat-screen TV sa satelitskim kanalima i DVD plejer.

Recepcija radi non-stop. Osoblje recepcije govori engleski, slovenački, hrvatski i srpski jezik i rado će vam pomoći oko planiranja boravka.

Na placu je i dečije igralište i teren za basket. Gosti mogu plivati u bazenu na otvorenom, pešačiti, gnjurati ili se mogu opustiti u vrtu uz korišćenje pribora za pripremu roštilja.

Plava pećina u zalivu Luštica nalazi se na 1,1 km od objekta Villa Ariel. Najbliži aerodrom je Aerodrom Tivat, udaljen 15 – 20 km od smeštajnog objekta.

GASTRONOMIJA SA RAZLIČITIH MERIDIJANA

NA BAZI POLUPANSIONA

CHEF JADRANKA BALJAK

Ja sam Jadranka Baljak alias Jadrankina kuhinja ili kako su me svi prijatelji iz detinjstva i mladosti zvali mama Jaca, jer sam medju prvima u kuhinji pored ostalih gedžeta imala i kćerku da mi se mota oko nogu.

Okružena mirisom hleba ispod peke, slatkoćom kasnoavgustovskog groždja i očiju uprtih u velelepne stene gorostasnog Velebita, jer su moji roditelji poreklom iz tog krša, od malih nogu me ta genetska predispozicija vodila ovom mom sadašnjem životu. Plus, naravno, ljubav prema čitanju i knjjigama.

Zato sada kuvam, planinarim, pišem priče i učim i dalje o radosti života i davanja. Otac pekar i poslastičar koji je bio dovoljno dobar da u svoje vreme honorarno radi u Belom dvoru kod Tita mi nikad ništa nije rekao, ali mi je svojim primerom ukazao na svu onu lepotu i kreativnost i pre svega ljubav koju je utkao u pripremu hrane.

Posle godina rada u administraciji pre 7 godina se odlučujem da se potpuno posvetim svojoj prvoj ljubavi Kuvanju. Nastavljam da učim i da se igram svaki dan. Organizujem radionice brze hrane, radionice za odrasle i decu, radionice raznih kuhinja sveta, družim se i učim kroz interakciju sa mušterijama.

Organizovala sam sijaset privatnih zabava, ručkova, večera, radila za poznatu nemačku organizaciju GIZ u Beogradu, odradila mnogo keteringa za privatne firme, napravila tone torti i kolača za rodjendance, 13 godina se igrala tokom leta u kuhinji malog porodičnog hotela Anesis u Grčkoj i uvek ostajala nasmejana i zaljubljena u sopstvenoj kuhinji.

O meni govore moji radovi, a nešto od toga možete videti na :

www.jadrankinakuhinja.com

FB Jadrankina Kuhinja

Instagram: Jadrankina Kuhinja

You tube: Jadrankina kuhinja

Jelovnik tokom sedmodnevnog retreat-a:

S obzirom na miris mora, šum talasa i neukrotivost prirode rta Veslo, potrudiću se da maksmilano iskoristim svoje kulinarske potencijale i pružim učesnicima rapsodiju ukusa različitih jela i kuhinja sveta da bi celokupan doživljaj bio primeren trenutku.

Dan prvi: Večera, doček učesnika dogadjaja i večera raspoloženja, fuzija ukusa ala Jadrankina kuhinja, u skladu sa raspoloženjem i osećajem za prostor i vreme u kome se trenutno nalazimo. Naglasak na mediteeranskim ukusima.

Dan drugi: Doručak marokanski sa sećanjem na Marakeš i Imlil, selo podno planine Atlas

Večera: nastavljamo u duhu Maroka , boje, mirisi, ukusi

Dan treći: Doručak – nigde bez Italije…blizina čini čuda

Večera – italijanske paste, kombinacija ukusa i iskustava sa različitih meridijana

Dan četvrti: Doručak – Lepote jednog novembarskog Lisabona

Večera: prizivanje ukusa Portugala, zavodljivost Fada u očima, mirisi vanil krema iz Belema

Dan peti: Doručak – tam tam Afrike u našim srcima, iskonska povezanost, osećaj slobode jedini pravi, Gana zauvek u mom srcu, nešto novo, nešto drugačije

Večera – Sećanje na snažni huk atlanskog okeana u kasnim večernjim satima, velelepnost mango drveta i sočnost njegovih plodova, igranje sa ukusima, lepota je u jednostavnosti

Dan šesti: Doručak – Kolorit arapske kuhinje

Večera: Arabian night

Dan sedmi: Doručak i večera – dan iznenadjenja a la Jadrankina kuhinja, sloboda pokreta

Dan osmi: Veseli doručak za srećan put

CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE, ALI DAĆEMO VAM SVE INFORMACIJE NA UPIT.

NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE, KOJA SLUŽI ZA BUKIRANJE SMEŠTAJA. U SLUČAJU OTKAZIVANJA ARANŽMANA, PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE, ALI SE NOVAC NE VRAĆA

  PREVOZ

JE INDIVIDUALAN.

POVEZUJEMO VOZAČE, VLASNIKE AUTOMOBILA, KOJI IMAJU MESTA U AUTOMOBILIMA, SA ONIMA KOJI IH POTRAŽUJU. VOZAČI SU OSLOBOĐENI TROŠKOVA PLAĆANJA GORIVA I PUTARINA, UKOLIKO POVEZU 3 LICA. VOŽENE 3 OSOBE RAVNOPRAVNO DELE TROŠKOVE.

INFORMACIJE I KONTAKT: +38162577492 –  SANJA ČOLIĆ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *