Online program Bali

ONLINE PROGRAM ZA FIZIČKI I DUHOVNI RAZVOJA ČOVEKA direktno se sprovodi sa Balija, otoka Bogova, od 18.02.2019 pa Vašoj vremenskoj zoni u unapred dogovorenom terminu

Preuzmi kontrolu nad svojim životom

U ovom  1,5h holističkom programu kombiniraćemo yoga praksu ali i druge sadržaje rada na sebi, kako bismo došli do celovitosti tela i uma, povezanost našeg „ja“ i naših emocija, harmoničan odnos između naše ličnosti i sveta oko nas.

Vežbe i metod koji ćemo da koristimo su jednostavne i prilagodljive tako da svako može da ih izvede.

 Ovaj online program sadrži omogućava vam rad na nekliko područja:

  1. JOGA PRAKSA

  2. ENERGETSKI RAD

  3. RAD NA SEBI KROZ SPOZNAVANJE VLASTITIH VREDNOSTI

  4. SAVETOVANJE O ZDRAVOJ PREHRANI

  1. JOGA PRAKSA

U sklopu joga prakse radimo:

* VEŽBE PRANAJAME (Tehnike disanja)

Prāņa znači dah, disanje, život, vitalna energija. Ayāma znači širenje, istezanje ili kontrola. Prāņāyāma dakle znači širenje daha i njegovo kontrolisanje, odnosno širenje vitalne energije. Dah je život, jedna od naših najvitalnijih funkcija. Kada kontrolišemo i proširujemo kapacitet svog daha zapravo kontrolišemo i proširujemo kapacitet i količinu svoje životne energije ili prane. Ekspanzija i kontrola prane dopušta nam da usmjerimo životnu energiju, vrlo precizno, u područija u koja ona treba ići i na taj način dostižemo stanje ispunjenja, stabilnosti i podizanja svesnosti.Kada imamo kontrolu nad dahom, mi kontrolišemo i um a samim tim i svoj život.

* ASANE (joga položaji)

Asane predstavljaju određene položaje tela osmišljene koji su osmišljeni kako bi potpomogli postizanju ravnoteže tela i duha. Njihova osnovna svrha je otvaranje napetih područja tela te ispravljanje njegovih krivih struktura, pogotovo u području kralježnice. One također deluju izrazito pozitivno na nervni sistem, unutarnje organe, crijeva, cirkulaciju, mišiće i ligament. Uz praksu asana dobijamo fleksibilnost, mekoću i gipkost u telu, što čini da se osećamo bolje, sigurnije i opuštenije.

* VEŽBE RELAKSACIJE (joga nidra)

Joga Nidra je poznatija kao ‘jogijski san’ ili duboka relaksacija. Može se opisati kao međustanje između budnosti i sna koje omogućava duboku relaksaciju i osećaj blagostanja kroz svesnost i prihvaćanje. Dok naše telo polako uči nove položaje, dolazi do određenih promena i u našem umu i emocijama. Osim što postajete savitljivi, fleksibilnost uvodite i u druga područja svog života te menjate pogled na život. Joga Nidra pomaže u razbijanju negativnih emocija i misli, umiruje nervni system, razvija unutarnju rezervu koju možete zatim koristiti za borbu sa raznim nedaćama i problemima u životu.

2. ENERGETSKE VEŽBE

Enegetske vežbe koristimo za otkljanjanje mentalnih, emotivnih i fizičkih blokada. Energija mora stabilno i neprestano kružiti kroz naše telo da bi ono funkcioniralo ispravno. Mentalne blokade nastaju usled prevelike mentalne aktivnosti povezane s previše briga. Manifestuju se na određenim delovima tela, kao npr. bol u vratu i ramenima, Emotivne blokade izazivaju razdražljivost i konfuziju, nesposobnost koncentracije i mogu se očitovati i kao česti osuđivački stavovi. Upravo nam energetske vežbe pomažu u prevazilaženju ovih tegoba.

3. RAD NA VLASTITIM VREDNOSTIMA

Naše vrednosti oblikuju naš život i svakodnevicu. Naše svesno i nesvesno odabrane vrednosti utiču na to kako ćemo donositi odluke, koga ćemo smatrati simpatičnim i dragim, ko će nam ulivati osećaj sigurnosti, ispunjavati nemirom, kakav će nam život biti. Od sistema vrednosti zavisi i da li se osećamo srećno ili nesrećno, tužno ili zadovoljno. One su orijentiri koji usmeravaju naše ponašanje i funkcionisanje.

Kroz utvrđivanje naših vrednosti bavit ćemo se i Definicijom ličnosti. To je jedinstvena kombinacija karakteristika koje određuju povratni ili dugoročni uzorak ponašanja osobe. To je nešto sa čime smo rodjeni, kao zapis u našem DNK. Kroz 4 osnovne vrste ličnosti, možemo jasnije shvatiti i razumeti sebe, što nas pokreće, zašto reagujemo na određeni način i kako možemo unaprediti svoj život.

4. SAVETOVANJE O ZDRAVOJ PREHRANI

Ukoliko imate probleme ili dileme vezano za prehranu te za podizanje energije te postizanje veće kvalitete zdravlja, vitalnosti i produktivnosti pružam savjete iz područja zdrave prehrane, koji proizilazi iz mog višegodišnjeg iskustva bavljenja istom.

U on-line program, koji radim sa Balija, možete se odlučiti za jedan od ovih pojedinačnih programa ili možete kombinirati sve njih te kontinuiranim radom vratiti u svoj život savršeni balans između uma i tela, postići zadovoljstvo i mir iz kojeg možete produktivnije i sa više lakoće rješavati životne izazove.

Cena on-line sesije  je 25 eur po času (u trajanju od 1.5h)

Tempo i način rada dogovaramo u prvom razgovoru (konzultacijama) koji je besplatan i na kojem ćemo, prema vašem stanju definirati vase želje i ciljeve.

Termini se unapred zakazuju putem maila office@sanjacolic.net ili skype : sanjacolicrs